1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Eddies Bil flyttar

Efter nio år har Eddies Bil bestämt sig för att flytta verksamheten från Näsum och Gualöv till Kristianstad.
I Näsum har verkstadsföreståndaren Kenneth Rosenbäck haft sitt arbete i tre år.
Olofström • Publicerad 4 oktober 2003

I början av november börjar han jobba i företagets nya verkstadslokal i Kristianstad. Det betyder samtidigt att Näsumsborna förlorar med sin bilverkstad.

- Det är många som beklagar flytten, men vi har också förstått att det finns de som tänker följa med oss, säger Kenneth Rosenbäck. Vi hoppas förstås också på nya kunder på det nya stället.

Det finns flera orsaker till att företaget gör den här satsningen just nu, menar ägaren Eddie Eriksson.

- Dels handlar det om den nya dragningen av E 22, som skulle göra att vi hamnade lite vid sidan av i Gualöv, dels behöver vi satsa inom företaget för att klara konkurrensen i framtiden.

Företaget ska investera i den allra senaste tekniken i branschen, som arbetar med felsökning via datorns hjälp.

- Då kan vi arbeta med alla bilar, säger Kenneth Rosenbäck.

En annan fördel med flytten är att företagets verksamheter samordnas på ett och samma ställe. Hittills har bilverkstan legat i Näsum och bilförsäljningen i Gualöv.

Eddies Bil har också haft ansvaret för skötseln av bensinstationen intill bilverkstan i Näsum. Det är ännu inte riktigt klart vem som ska ta över den nu.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.