1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Dyrare maxtaxa på fritis nästa år

Maxtaxan inom fritis och förskola föreslås höjas med 10 procent i Olofström nästa år.
Samtidigt väntas avgifterna för vatten och avlopp bli åtta procent högre.
Olofström • Publicerad 13 november 2003

Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände i tisdags förslaget till nya taxor och avgifter i kommunen nästa år. Förslaget kommer från Olofström Miljö och Vatten och ska slutgiltigt beslutas av kommunfullmäktige. Det är högsta avgiften, maxtaxan, inom fritids och förskola som föreslås höjas med 10 procent nästa år. Taket höjs från 1 140 kronor till 1 260 kronor för första barnet.

Höjningen följer rekommendationerna från statsmakterna, säger kommunchefen Anita Jönsson.

- I övrigt blir det oförändrade avgifter. Har man ett barn inom förskolan betalar man fortfarande tre procent av inkomsten i avgift, två procent för det andra och en procent för det tredje barnet.

Även inom hemtjänsten blir det en höjning. Den följer prisbasbeloppet och höjs med 1,8 procent.

För den med omsorg höjs kostnaden för mindre trädgårdsarbete med en femma, från 45 till 50 kronor i timmen. För övriga blir det en höjning från 90 till 95 kronor.

Kampanjpriset på tomtmark för den som vill bygga småhus i kommunen föreslås ligga kvar på samma nivå som tidigare. Priset är 50 000 kronor inklusive avstyckning.

Avgiften för studier inom musikskolan föreslås också bli oförändrade nästa år.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.