1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Favorit i repris blev det när Olofströmsrevyn tog farväl av Drömfabriken i trettondagshelgen. På en scen fylld av flyttlådor packades gamla minnen både upp och ned och skakades samman till en varierad mix av gamla godingar.
Olofström • Publicerad 7 januari 2002
Foto : Pär-Magnus Ström
Foto : Pär-Magnus StrömFoto: Pär-Magnus Ström
Foto:PÄR-MAGNUS STRÖM De raggande bönderna är Pelle Åberg, Peter Ekdahl och Jonas Gustafsson. Mest tur har Jonas Gustafsson fått som får danshångla med en av vilshultspinglorna, Britta Lindgren-Johansson.
Foto:PÄR-MAGNUS STRÖM De raggande bönderna är Pelle Åberg, Peter Ekdahl och Jonas Gustafsson. Mest tur har Jonas Gustafsson fått som får danshångla med en av vilshultspinglorna, Britta Lindgren-Johansson.Foto: 
Foto : Pär-Magnus Ström
Foto : Pär-Magnus StrömFoto: Pär-Magnus Ström
Foto : Pär-Magnus Ström
Foto : Pär-Magnus StrömFoto: Pär-Magnus Ström
Foto : Pär-Magnus Ström
Foto : Pär-Magnus StrömFoto: Pär-Magnus Ström
Bilder: PÄR-MAGNUS STRÖM Syster Karsten assisterar. I rullstolen Peter Ekdahl. Som den helige doktor Wix: Johan Johansson och syster Kerstin spelas av Jonas Gustafsson De raggande bönderna är Pelle Åberg, Peter Ekdahl och Jonas Gustafsson. Mest tur har Jonas Gustafsson fått som får danshångla med en av vilshultspinglorna, Britta Lindgren-Johansson.
Bilder: PÄR-MAGNUS STRÖM Syster Karsten assisterar. I rullstolen Peter Ekdahl. Som den helige doktor Wix: Johan Johansson och syster Kerstin spelas av Jonas Gustafsson De raggande bönderna är Pelle Åberg, Peter Ekdahl och Jonas Gustafsson. Mest tur har Jonas Gustafsson fått som får danshångla med en av vilshultspinglorna, Britta Lindgren-Johansson.Foto: 

Avslappnat, uppsluppet och med god publikkontakt tog Olofströmsrevyn sina karameller och tackade av Drömfabriken. Och det blev stora applåder vid åsynen av gamla hjältar som de raggande bönderna i Vilshult, de smidiga gossarna i den politiska teatern på kulturkvarten och Zoltan med videodiscot.

Utvalda favoriter

- Vi kände att vi ville avsluta det här kapitlet med Drömfabriken, därför valde vi ut våra favoriter från åren som gått, säger Britta Lindgren-Johansson som varit revyns regissör i många år.

Några av sketcherna hade kanske tappat lite av sin ursprungliga glans, ryckta som de är ur den tidsepok där de skapats. Men spelglädjen var det inget fel på och många igenkännande skratt kluckade till mellan bänkraderna.

Revyn lever vidare

Trots att föreningen ska lämna sina lokaler i Drömfabriken i mars kommer Olofströmsrevyn att leva vidare.

- Om det blir någon nyårsrevy nästa år vet jag inte ännu, men vi har redan material till åtminstone en halv kabaré, säger Britta Lindgren-Johansson.

Den var tänkt att bli årets nyårskabaré, men när vi fick veta att vi skulle flytta ut ändrade vi planerna.

Karin Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.