1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

”Det finns ingen som har brustit”

Förskolechefen förnekar att händelsen skulle ha ett samband med bemanningen på förskolan.
– Vi har utrett det, det finns ingen som har brustit, säger hon.
Olofström • Publicerad 26 april 2013

Däremot kommer det nuvarande låga trästaketet att ersättas med ett högre stålstaket för att förhindra liknande saker igen. Vad hon vet är händelser av det här slaget ovanliga.

– Jag har beställt ett högt nätstaket hos samhällsbyggnadsförvaltningen, men jag vet ännu inte när det kommer upp, allt beror på leveranstiden.

Hon säger att personalen var upprörd och helt förtvivlad när händelsen inträffade.

– Nu gick allting bra, men tänk om något hänt, om en bil kommit i vägen, det är klart att man ställer sig sådana frågor.

Hon menar att förskolan följt alla rutiner man ska i sådana här fall.

– Vi skriver ned hela händelsen i en rapport och gör bedömningen om föräldrarna ska kontaktas, vilket gjordes. Vi gör också bedömningen om förvaltningschefen ska kontaktas, även det gjordes i det här fallet. Däremot har vi ingen skyldighet att rapportera händelsen någonstans, det finns ingen lag som reglerar det. Men vi har en policy att händelser ska utredas. Skulle det däremot handla om mycket allvarliga saker har vi en krishanteringsplan som går in.

Har du varit i kontakt med föräldrarna?

– Nej det har jag inte, men jag har sagt till personalen att de kan kontakta mig om de vill, men det har de inte gjort.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.