1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De visar upp Olofströms stolta småföretagare

Det är dags för småföretagare att sträcka på sig lite extra. Stolt företagare ska bli det gemensamma projekt som breddar Olofström.
– Vi gör det för att inspirera och imponera, säger projektledare Alfred Appelros.
Olofström • Publicerad 17 september 2014
Foto: 

Inte tänker man direkt på små– och medelstora företag när Olofström kommer på tal. Men det ska det bli ändring på, hoppas idékläckare och projektledare Alfred Appelros.

Stolt företagare är ett samarbete mellan kommunen och organisationen Företagarna.

– Vi vill visa att företagare bidrar till välfärden i samhället, säger Rolf Hjerpe på Företagarna ­Region Syd.

Att ett nytt koncept, som ska stärka mindre företag, startar i bruksorten, förvånar honom:

– Jättekul att det kommer från Olofström. Det är inte ofta ni är först av våra 36 kommuner, påstår han.

Kommunalråd Sara Rudolfsson (S) agerar i en kort reklamfilm som lanserades i går.

– Vår styrka är att samarbeta, säger hon och beskriver andra liknande satsningar, men också värdet av att bredda fokus för att omfatta alla typer av ­företag oavsett storlek.

Företagarna har 80 ­medlemmar i Olofström. Alfred Appelros bolag har presenterat sitt första bokslut, men är enligt honom själv för litet för att vara med. Skaparna av reklamfilmen, Mikael Berglund och Johan Cederholm på Karlshamnsföretaget Cinematik, är inte heller medlemmar i organisationen.

– Vi är ganska nystartade (fyra år, reds anm). Vi har inte funderat på det, säger Johan Cederholm.

I pilotprojeket, som pågår till årsskiftet, medverkar tio lokala företag. Oberoende av bransch ska ­företag ges chans att utvecklas utifrån kvalitet, entreprenörskap och socialt ansvarstagande. Lyckas det ska projektet, som redan har fått andra kommuner att höra av sig, bidra till god avkastning och fler arbetstillfällen.

Under hösten ska det genomföras flera aktiviteter. En besöksturné runt om i kommunen ska hinnas med, samtidigt som unga ska ut på en helt ny typ av skolpraktik. Ungdomarna förväntas göra fältstudier och rapporter, som ska redovisas såväl skriftligt som muntligt.

Och så ska det självklart publiceras i sociala medier. Utöver filmen som släppts på Youtube ska Stolta företagare, med inspiration från Sölvesborgs kommun, starta ett Instagramkonto som ska rotera bland företagare.

– Många gånger glömmer man att uppföljningen kan vara den viktigaste, summerar Roger Lilja, ordförande för Företagarna i Olofström.

Sarah Pallin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.