1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De vill bygga ut simhallen

Vid simhallsgruppens första möte fastslogs att man i första hand ska prioritera familjen. Idrotten och distanssimmarna hamnar på sista plats i prioriteringslistan.
Olofström • Publicerad 22 oktober 2003

Efter en motion av Bo Edenborg (fp) har en arbetsgrupp fått uppdraget att se om det går att förverkliga en tillbyggnad av simhallen.

Familjen kommer först

I går hade gruppen sitt första möte och då fastslogs den prioritering som gruppen ska arbeta efter när den söker ekonomiska medel inom bland annat näringslivet för tillbyggnaden.

- Vi har familjen, barnen och den sociala miljön som första prioritet. På andra plats folkhälsoperspektivet med rehabilitering, säger Rolf Persson (s) som ingår i gruppen.

Sporten sist

På tredje och sista plats på prioriteringslistan kommer sporten.

- Vi har gjort en snabbprioritering och tror att det är lite för klent underlag i Olofström. Det finns också en del stora simhallar i grannskapet.

Vad tror du idrottsklubbarna tycker om er prioritering?

- Vi tror att vi har rätt, att vi har känt av vart vindarna blåser. Vi vill vända oss till den breda massan. Vi tror inte på en renodlad simarena, det är för smalt.

Men Rolf Persson framhåller att gruppen naturligtvis kan prioritera om, ifall nya saker framkommer.

Dyr lösning

Prioriteringen handlar delvis om det ekonomiska läget. Frågan är hur mycket pengar det går att få in till en tillbyggnad av simhallen från 1960-talet.

- En dyr lösning går på mellan 30 och 50 miljoner kronor, en billig lösning runt 5 miljoner.

Arbetsgruppen efterlyser nu också olofströmare med kreativa idéer kring simhallen som kan bli allmänhetens röst i simhallsdiskussionerna.

kristina.olsson@blt.se

0454-342 33

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.