1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De kör igång dansen i kväll

I år är det 34:e säsongen som familjen Gunnarsson bjuder in till dans, och som vanligt väntas de främsta bland svenska dansbandsorkestrar att dyka upp.
- De kommer hit till Lyktan för att de trivs, säger Anders Gunnarsson..
Olofström • Publicerad 31 maj 2003

Det gör uppenbarligen också publiken, för de kommer inte bara från hela Blekinge, utan också från delar av Småland och Skåne. Uppemot 2 000 kan det bli, speciellt när Thorleifs spelar.

I kväll är det säsongspremiär för mogendansen. Då kommer Sten & Stanley att spela.

Alla hjälper till

Till vardags har Anders och Annette Gunnarsson andra jobb. Men sommarsäsongen viger de i stor utsträckning till dansbanan Lyktan intill Medborgarhuset i Vilshult. Det har de gjort i 34 år nu.

- Även barnen är med, säger Annette Gunnarsson.

Det var när det blev tal om nedläggning av dansbanan som de bestämde sig för att ta över. Året var 1971 och det har de aldrig ångrat.

Många försvinner

- Det finns inte så många sådana här ställen kvar i Blekinge i dag, och det är synd om det skulle försvinna, för många gillar att komma ut och dansa på sommaren, säger Anders Gunnarsson.

Lyktan ordnar även trivseldans för lite äldre på onsdagar och dans för ännu lite äldre på söndagar. Det gäller att ta reda på vad publiken vill ha, menar Anders Gunnarsson.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.