1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De knyter viktiga kontakter

På resa i den egna hembygden var i lördags ett tiotal turistföretag och andra turismintresserade i Olofströms kommun.
- Det är ett bra sätt att knyta viktiga kontakter på, tyckte Britt Nygren-Andersson hos BNA turist- och lägenhetsservice.
Olofström • Publicerad 10 april 2002
Foto: PÄR-MAGNUS STRÖM Nyttig information. Britt Nygren-Andersson gjorde sitt första besök på Forskarcentrum i lördags. Där fick hon information av chefen Lars-Göran Ohlson.
Foto: PÄR-MAGNUS STRÖM Nyttig information. Britt Nygren-Andersson gjorde sitt första besök på Forskarcentrum i lördags. Där fick hon information av chefen Lars-Göran Ohlson.Foto: 

För många blev det ett tillfälle att för första gången göra ett eget besök på platser som de annars bara brukar ge tips om. Forskarcentrum i Kyrkhult var en av de hållplatser som besökarna stannade till vid under dagen.

- Det är mitt första besök här och det verkar jättespännande, säger Britt Nygren-Andersson.

Att intresset var stort även bland andra under helgen kunde Lars-Göran Ohlson, föreståndare på Forskarcentrum, vittna om.

- Det är helt fullbokat i dag, men i onsdags var det ännu värre. Då fanns det 29 forskare till de 22 platser som vi har här.

För turism-besökarna hade dagen annars börjat med ett besök på Holje Bungalow, som drivs av Anneli och Miran Rampre. Sedan fortsatte resan till Holje Park, med Olofströms Museum, Galgmuseet, Kameramuseet och kryddträdgården. Middagen åt man på Jämshögs Gästis, innan färden fortsatte till Teknikens Land och Ebbamåla bruk. Forskarcentrum i Kyrkhult blev dagens sista anhalt.

- Genom att besöka varandras anläggningar blir vi en mycket bättre resurs, dessutom kan vi genom samarbete hjälpa varandra, säger turistchefen Karl-Johan Olsson.

- Det är viktigt att vi känner varandra och vad det är vi rekommenderar, menar turistassistent Sandra Corazza. Bästa tiden att arrangera resan är också nu, precis innan turistsäsongen sätter igång på allvar.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.