1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De gör ny hemsida för näringslivet

Lättillgänglig information, bättre upplysning till kunden och samtidigt ett sätt att marknadsföra Olofström.
Så ska den nya sajten som Brocenter tillsammans med kommunen byggt upp fungera.
Olofström • Publicerad 11 november 2005
Ny vy över Olofström. Annika Blissing, Lori Andersson, Victoria Wielgaard har under två aktiva månader tagit fram en ny sajt över Olofström. Foto: Sanna Nilsson
Ny vy över Olofström. Annika Blissing, Lori Andersson, Victoria Wielgaard har under två aktiva månader tagit fram en ny sajt över Olofström. Foto: Sanna NilssonFoto: Sanna Nilsson

Från och med den 14 november kommer Olofströmmarna att ha ytterligare en sida på world wide webb som ger information om hemkommunen. Under sidans alla rubriker finns inte den basinformation som redan i dag finns på kommunens officiella hemsida. Där finns i stället en rad annan information som rör såväl nöjeslivet som marknandslivet i kommunen.

-Det är inte tänkt att den ska konkurrera med kommunens hemsida. Den ska vara som ett komplement, där såväl näringsliv som turister som vanliga olofströmmare kan gå in för att snabbt och lätt hitta den information de söker, säger Lori Anderssom från Brocenter som tillsammans med Annika Blissing, från kommunens informationsenhet, och Victoria Wielgaard, turistvärdinna, byggt upp sajten.

Hjälp för turistvärdar

Grundtanken är att kunden snabbt ska kunna finna svar på allt från hotellbokningar, till livsmedelsbutiker, sjukvård och företagsinformation på portalen.

-Vi har sammanställt allt som kunderna frågar efter när de kommer hit, säger Victoria Wielgaard.

Portalen, som går under namnet upplevelseportalen, ska hjälpa turistvärdinnorna på Brocenter i sitt dagliga arbete, men lika mycket ska den hjälpa kunden som själv kan gå in på sidorna och självmant hitta svaren på frågorna, köpa fiskekort, boka övernattningar eller se efter vilka priser restaurangerna har.

-Olofström är inte direkt en turistort utan snarare en näringslivskommun som lever av att industrin går så bra. 60 procent av turismen vintertid är kopplad till konsultboende, säger Lori Andersson som vill ge företagarna en plats på portalen.

Detta för att ge kunden en överblick över vad som händer i hela kommunen.

Professionellt

Upplevelsesajten är inte reklamfinansierad och den som har något aktuellt att lägga in har möjlighet att göra det, under styrda former.

-Vi är väldigt noga med att det sköts på ett professionellt sätt, säger Lori Andersson och lyfter fram ett långt kontrakt som företagarna först måste underteckna.

Samtidigt efterfrågar hon små som stora evenemang som personalen på Brocenter kan hjälpa till med att lägga in på sajten.

-Loppisar frågar många turister efter. Är det någon som arrangerar det så kan de ju höra av sig, säger Victoria Wielgaard.

Fotnot: Skapandet av uppleveseportalen www.visitolofstrom.se är en del av ett Leader+ projekt. Eftersom satsningen på portalen har en tydlig landsbygdsprägel har den beviljats 75000 kronor i EU-bidrag.

Sanna Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.