1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Dammlucka vid kraftstation brast

En dammlucka vid Granö kraftstation i Fridafors brast strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen. Vatten har trängt ut och delvis spolat bort en mindre väg intill dammen.
Olofström • Publicerad 28 september 2010

Enligt SOS Alarm har nu grävmaskiner sänts till platsen och arbetet med att minska vattentrycket och laga sprickan inleds under morgon. Det är Mörrumsån som dämts upp vid kraftstationen. Boende i närheten har varnats om läckan som upptäcktes vid femtiden på morgonen.

Det finns ingen risk att hela dammen brister, enligt Sören Carlsson, räddningsledare på plats.

– Det som är mest akut är att få stopp på vattnet så att det inte underminerar området där det har brustit. Vi är rädda för att hålet blir större, sade han på morgonen.

Kraftstationens personal fanns vid kraftstationen och grävmaskiner skulle anlända på morgonen. Dammen, där brottet har skett på ena sidan, ligger alldeles före kraftstationen. Det finns fler dammar nedströms som reglerar Mörrumsån.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.