1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Brännareskolans bytaredag - åttonde året

Höstens, eller rättare sagt vinterns bytaredag på Brännaregårdsskolan drog mycket folk trots all snö.
Olofström • Publicerad 21 oktober 2002
Dragkamp om kläder För dem som var ute i god tid kunde gott om fynd göras på bytaredagen på Brännaregårdsskolan. Overaller, tröjor och byxor kunde köpas för en billig peng. Foto: RALF BAGNER
Dragkamp om kläder För dem som var ute i god tid kunde gott om fynd göras på bytaredagen på Brännaregårdsskolan. Overaller, tröjor och byxor kunde köpas för en billig peng. Foto: RALF BAGNERFoto: 

För åttonde året i rad arrangerade i går föräldragruppen på Brännaregårdsskolan en bytaredag.

Aktiviteter pågick under stort sett hela dagen. Det började klockan tio med inlämning. Priset på varan bestämdes av den som lämnade in den.

- Det är jättemycket grejer som lämnats in. Vi var lite rädda för vädret men det verkar som att folk har kommit ändå, säger Annika Blissing i föräldragruppen.

Själva försäljningen organiseras genom att föräldragruppen lägger på tio procent på det begärda försäljningspriset. Dessutom kostar det två kronor att lämna in varor till försäljning.

Sen är det bara att köpa så mycket som det bara går.

I går var de populäraste varorna skridskor, skidor och vinteroveraller.

- Här går det att hitta en fin overall för 25 kronor till exempel, uppger Annika Blissing.

De yngre barnen slog lovar runt borden med leksaker. Mer än ett barn fick gråtandes dras ifrån leksaksbordet av otåliga föräldrar.

Många mödrar kånkade på stora lass med pulkor, jackor och vissa även på en möbel av något slag. För dem som tröttnade på att titta på allt som var till salu i gymnastiksalen serverade eleverna i årskurs fem kaffe och kaka i matsalen.

Vid 16-tiden upphörde försäljningen och det var dags för återlämning av det som kunde finnas kvar. Sedan återstod för föräldragruppen att räkna igenom hur mycket pengar bytaredagen gett den här gången.

- Omsättningen kan säkert vara 80-100 000 kronor. Allt går till barnen på Brännaregårdsenheten. I år är det till dagiset som firar 25-års jubileum i november. De ska få se på föreställningen "Tuta och kör".

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.