GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Brandman i krock – skulle rädda man

En deltidsbrandman fick syn på en blödande man mitt på väg 116.
Han stannade för att rädda honom.
Då körde en bakomvarande bil rakt in i brandmannens husvagn.
Olofström • Publicerad 4 maj 2019
En deltidsbrandman stannade sitt husvagnsekipage för att rädda en blödande man på väg 116, Då blev husvagnen påkörd bakifrån.
En deltidsbrandman stannade sitt husvagnsekipage för att rädda en blödande man på väg 116, Då blev husvagnen påkörd bakifrån.Foto: Bo Åkesson

En deltidsbrandman kom körande med sin husvagn på väg 116 mot Olofström strax innan klockan 10 på lördagen. Då fick han syn på en blödande man som kom gående mitt på den trafikerande vägen i höjd med södra avfarten till Biskopsmålavägen.

Brandmannen stannade för att hjälpa den blödande mannen. Då smällde det. En bakomvarande bil körde rakt i i husvagnen. Plötsligt var det fler olycksoffer på väg 116.

Räddningstjänsten från Olofström ryckte ut med fem man i två bilar. Räddningsledare Mikael Persson kom också till olycksplatsen. Därutöver ryckte tre man från Kyrkhults räddningsvärn ut och med den bilen spärrades väg 116 och trafiken leddes in på den norra avfarten till Biskopsmålavägen.

Två ambulanser anslöt också. Räddningstjänsten kontrollerade skadorna för att därefter säkra skadeplatsen. En person från bilen som krockade togs in i ambulans. Även den blödande mannen togs om hand av ambulanspersonal. Brandmannen skadade sig inte.

Polisen kom med en patrull från Kristianstad. Vid 11.40-tiden på lördagen var väg 116 öppen för trafik igen.

Peter NybergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.