Brandman i krock – skulle rädda man

Olofström Artikeln publicerades

En deltidsbrandman fick syn på en blödande man mitt på väg 116.

Han stannade för att rädda honom.

Då körde en bakomvarande bil rakt in i brandmannens husvagn.

En deltidsbrandman stannade sitt husvagnsekipage för att rädda en blödande man på väg 116, Då blev husvagnen påkörd bakifrån.
Foto: Bo Åkesson
En deltidsbrandman stannade sitt husvagnsekipage för att rädda en blödande man på väg 116, Då blev husvagnen påkörd bakifrån.

En deltidsbrandman kom körande med sin husvagn på väg 116 mot Olofström strax innan klockan 10 på lördagen. Då fick han syn på en blödande man som kom gående mitt på den trafikerande vägen i höjd med södra avfarten till Biskopsmålavägen.

Brandmannen stannade för att hjälpa den blödande mannen. Då smällde det. En bakomvarande bil körde rakt i i husvagnen. Plötsligt var det fler olycksoffer på väg 116.

Räddningstjänsten från Olofström ryckte ut med fem man i två bilar. Räddningsledare Mikael Persson kom också till olycksplatsen. Därutöver ryckte tre man från Kyrkhults räddningsvärn ut och med den bilen spärrades väg 116 och trafiken leddes in på den norra avfarten till Biskopsmålavägen.

Två ambulanser anslöt också. Räddningstjänsten kontrollerade skadorna för att därefter säkra skadeplatsen. En person från bilen som krockade togs in i ambulans. Även den blödande mannen togs om hand av ambulanspersonal. Brandmannen skadade sig inte.

Polisen kom med en patrull från Kristianstad. Vid 11.40-tiden på lördagen var väg 116 öppen för trafik igen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.