1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Blått för sanningen och rött för kraft

- Ni kan påverka ert liv hur ni vill, bara själen är med.
Det handlade om både kropp, färg och ett bättre liv när Birgitta Armeni föreläste på Olofströms kvinnliga nätverks frukostmöte i lördags.
Olofström • Publicerad 10 november 2003
Foto: Kristina Olsson Olika färg på kroppen. Birgitta Armeni visade vilka färger som representerar olika delar av kroppen och vilken betydelse de har. Många intresserade. När det anordnades frukostmöte om färgernas betydelse för kropp och själ med Birgitta Armeni flockades kvinnorna.
Foto: Kristina Olsson Olika färg på kroppen. Birgitta Armeni visade vilka färger som representerar olika delar av kroppen och vilken betydelse de har. Många intresserade. När det anordnades frukostmöte om färgernas betydelse för kropp och själ med Birgitta Armeni flockades kvinnorna.Foto: 

Det var säkert en och annan frukostmötesdeltagare som blev besviken vid första anblicken av Birgitta Armeni. Här kom en kvinna för att föreläsa om "Färgernas betydelse för kropp och själ" och så var hon klädd i beige, jordnära färger? Men det stod snart klart för lyssnarna att färgen kan sitta lika mycket på insidan, som på utsidan. Och en beige mundering kan bli färgsprakande på en sekund med hjälp av en röd sjal.

Birgitta Armeni har arbetat med livstilsfrågor och yttre och inre skönhet i många år. För den stora skaran kvinnor på First Hotel i Olofström berättade hon om vikten av att klä sig rätt, inte minst vad det gäller färger. Olika färger signalerar och står för olika saker, betonade Birgitta Armeni och drog i snabba drag igenom färgerna rött, orange, gult, grönt, blått och violett.

- Den röda färgen startar våra liv, den ger oss kraft. Den röda kraften sitter längst ner i kroppen. Om vi säger att "jag ska nog byta jobb" och så går det sju år, då saknar vi rött i våra liv...

- Orange sitter över magen, det är där vi föder barn, orange är vår livsgnista. Orange är också solen och det finns inga platta solar, säger Birgitta och klappar sig över magen till igenkännande skratt från de församlade kvinnorna.

Gult sitter under bröstbenet och är, enligt Birgitta Armeni, "en hetsig plats".

- Grönt är hjärtat som slår för kärlek och tid. Den gröna färgen tvättar av oss bekymren, en promenad i skogen är den bästa valiumtablett som finns. Grönt är mitt emellan Yin och Yang, mitt emellan kvinnligt och manligt.

Vid halsen sitter den kornblå färgen som signalerar balans och sanning.

- Har jag framgång i mitt yrke? Tycker jag om mig själv? Blått är en kraft vi måste jobba med.

Längst upp, nästan ovanför huvudet, finns den lila färgen. Lila för andlighet, för att känna på sig något, för att vara kreativ.

- Har ni idétorka är det lila som fattas. Och blanda gärna in lite rött, så får ni fart på er, tillägger Birgitta Armeni med ett brett leende.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.