1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Birgitta Sigvant är årets eldsjäl

Valborgsmässoafton firades som vanligt i Holje park där Carina de Dering vårtalade och dessutom delade ut pris till årets eldsjäl i kommunen.
Trots regnet var det gott om folk som lyssnade på Tonsättarna och fick se försöken att tända majbrasan.
Olofström • Publicerad 2 maj 2003
Prisutdelare. Carina de Dering höll vårtalet på scenen i Holje park och delade ut pris till årets eldsjäl i kommunen, Birgitta Sigvant som mycket överraskad fick bege sig upp på scenen för att ta emot sitt pris. Foto: RALF BAGNER
Prisutdelare. Carina de Dering höll vårtalet på scenen i Holje park och delade ut pris till årets eldsjäl i kommunen, Birgitta Sigvant som mycket överraskad fick bege sig upp på scenen för att ta emot sitt pris. Foto: RALF BAGNERFoto: 

En mycket överraskad och blöt Birgitta Sigvant blev uppkallad till scenen av Carina de Dering för att ta emot priset som årets eldsjäl i kommunen för sitt idoga arbete med handikappade.

Med en blomsterkvast och ett diplom i famnen tog hon emot applåderna.

Engelsk adelsdam

Carina de Dering, rektor för vårdförbundets gymnasium i Olofström, vårtalade och inledde med att ge lite historik över valborgsfirandet.

- Redan på den hedniska tiden tände man brasor. På 700-talet levde Valborg som var en engelsk adelsdam. Hon ville predika katolicismen och dog så småningom en naturlig död. Valborg helgonförklarades cirka 100 år efter sin död och den första maj är hennes namnsdag.

Ingen stor brasa

Många hade varit förutseende nog att ta med sig paraplyer när valborg skulle firas i Holje park. Barnen som sprang runt verkade till skillnad från de vuxna inte bekommas överhuvudtaget av regnet som bara tilltog i styrka.

Trots ett flertal försök att få igång majbrasan blev det inte mer än mindre brasor inne i den stora rishögen. Personalen från räddningstjänsten gladde sig säkert över att slippa stå för släckningsarbetet.

Hembygdsföreningens ordförande, Johnny Karlsson, manade alla som tagit sig ner till Holje park att inte glömma bort att Konstlängan och Nebbebodagården höll öppet vilket nog så många redan hade uppmärksammat som tacksamma flyktmål undan regnet.

ralf.bagner@blt.se

0454-342 33

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.