Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bebis och stundande bröllop för hyllade fotbollstränaren

2019 vann han årets eldsjäl.
Strax därefter kom dottern Nathalie.
I sommar stundar bröllop, efter hans frieri inför 24 000 ögon i december 2018.
BK Unions tränare Ola Gunnarsson lyckas ändå få tid över till fotbollen.
Kyrkhult • Publicerad 9 februari 2020 • Uppdaterad 13 februari 2020
Ola Gunnarsson fann kärleken till fotbollen redan vid fem års ålder. Därefter tog karriären som lagledare och tränare fart och 2019 utsågs han till årets eldsjäl.
Ola Gunnarsson fann kärleken till fotbollen redan vid fem års ålder. Därefter tog karriären som lagledare och tränare fart och 2019 utsågs han till årets eldsjäl.Foto: Bo Åkesson

I slutet av mars förra året träffade vi honom, Ola Gunnarsson, som då var uppfylld av glädje över att ha vunnit årets eldsjäl för sitt jobb med BK Union. När vi nu träffar honom finns ytterligare en anledning till glädje. 29 april 2019, en minut innan midnatt kom dottern Nathalie. Han berättar om ögonblicket när han först såg henne.

– Det var fantastiskt, kändes helt sjukt.

Annons

Dottern är mycket lik honom till utseendet tycker Ola. Tyvärr, lägger han till skrattandes. Att hon är pappas flicka ser han som solklart.

Om hon kommer ärva hans brinnande intresse för fotboll återstår dock att se.

– Det är klart att man hoppas, men sen kan man ju inte tvinga henne, säger han.

Att förhoppningarna finns där blev tidigt tydligt. Redan nio timmar efter att hon kommit till världen, swishade de in medlemskapet till Unionen.

– Jag har en kompis som gjorde det en vecka efter födseln och tänkte att jag måste ju va bättre än så, skämtar han.

Ola Gunnarsson tränar A-laget i BK Union och det har gått bra för dem under den senaste tiden. 2020 är de med i division fyra för första gången sedan början på 80-talet.
Ola Gunnarsson tränar A-laget i BK Union och det har gått bra för dem under den senaste tiden. 2020 är de med i division fyra för första gången sedan början på 80-talet.Foto: Bo Åkesson

Själv började Ola spela fotboll redan vid fem års ålder. Han och kompisarna på förskolan spelade mycket och snart var han fast. Fram till tonåren var bollen i rullning, men numera deltar Ola helst vid sidan om spelet, som tränare. Karriären som lagledare och tränare har varat i 20 år och många timmar har spenderats intill spelarna.

Nyligen var tanken att Ola skulle byta ut sin roll som tränare och istället bli sportchef. Men när tränarkollegan Jörgen ringde upp och sa att ”Jag kör ett år till. På ett villkor. Att du gör detsamma”, blev det ändrade planer. Nu är Ola därmed både sportchef och tränare.

Han berättar att det bästa med att vara tränare är sammanhållningen.

– Sammanhållningen som finns sitter i väggarna. Det är nog inte alla lag som har lika bra sammanhållning.

Dessutom finns kämpaglöd.

Annons

– Den unga truppen vi har nu vill verkligen träna. Det kommer att gå bra!

Det har varit medvind för laget under senaste tiden. 2018 vann BK Unions A-lag division sex. Året därpå gick de upp ytterligare en division och under 2020 är de med i division fyra för första gången sedan början på 80-talet.

2019 tog en ödmjuk Ola Gunnarsson emot priset för årets eldsjäl på Idrottsgalan. I 20 år har han jobbat som lagledare och tränare.
2019 tog en ödmjuk Ola Gunnarsson emot priset för årets eldsjäl på Idrottsgalan. I 20 år har han jobbat som lagledare och tränare.Foto: Jonas Gustafsson

En dag i veckan är Ola pappaledig, resterande dagar jobbar han på Prästslättsskolan, medan sambon Viktoria har hand om Nathalie.

Det var genom jobbet på Prästslättsskolan Ola och Viktoria fann varann. Båda jobbade som fritidspedagoger. Ola föll för Viktorias humor och engagemang.

Idag har de varit tillsammans i två år och mycket tid har spenderats ihop. Förutom jobbet, har de lagt ett antal timmar runt fotbollen tillsammans. Viktoria har varit med på ett flertal matcher och har hand om BK Unions hemsida.

Men träningarna brukar Ola vara själv på. Vilket han tror är bra. Fyra dagar i veckan är han iväg och tränar laget.

Under matcherna är det inte bara Viktoria som sitter på läktaren. Dottern Nathalie har trots att hon bara är nio månader gammal, redan varit med på fyra matcher. Ola berättar att Nathalie gjort att hans dåliga humör efter förlorade matcher, blivit bättre.

– Jag var alltid skitsur, som ättika efter förlorade matcher. Men nu räcker det med ett skratt ifrån henne så glömmer jag bort matchen. Hon bidrar med så mycket energi.

En dag i veckan är Ola Gunnarsson pappaledig. När vi träffar honom har han och dottern Nathalie varit ute och gunga under dagen. Ola berättar att pappalivet är häftigt och att han märker hur Nathalie lär sig nya saker varje dag.
En dag i veckan är Ola Gunnarsson pappaledig. När vi träffar honom har han och dottern Nathalie varit ute och gunga under dagen. Ola berättar att pappalivet är häftigt och att han märker hur Nathalie lär sig nya saker varje dag.Foto: Bo Åkesson

Kärleken till Viktoria är stor och i december 2018 bestämde sig Ola för att ta nästa steg i relationen genom att gå ner på knä. Inte på ett så lugnt och nedtonat sätt som de tidigare pratat om. 24 000 ögon såg på när Ola friade till Viktoria.

Ola hade bett Viktoria packa väskan, utan att säga vart de skulle. När de sen satt på läktaren bland 12 000 åskådare på en hockeymatch, kunde hon inte ana vad som stod för tröskeln.

Annons

Mitt i matchen mellan Luleå och Frölunda i Scandinavium, letade sig kissing Cam-kameran fram till paret och Ola gick ner på knä.

Svaret var ett självklart ja och Viktoria gick hem med två saker att fira, både ringen på fingret och Frölundas seger.

Till sommar blir det bröllop. I juli firar Ola och Viktoria sin kärlek. Men innan dess blir det fotboll i mängder för familjen.

Fakta

Om Ola Gunnarsson

Uppväxt i: Kyrkhult

Bor: Karlshamn

Familj: Sambon och blivande frun Viktoria och niomånadersbebisen Nathalie.

Ålder: 34år.

Jobb: Sportchef och tränare för BK Union samt fritidspedagog på Prästslättsskolan och pappaledig en dag i veckan.

Karolin EngmanSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons