1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kyrkhults sportklubb knep hem förstaplatsen när utbildningsnämnden och föreningsrådet utsåg årets förening för år 2001..
Olofström • Publicerad 18 april 2002
Foto:KARIN ABRAHAMSON Sportprofiler. Mikael Johnsson och Börje Hansson i Kyrkhults sportklubb tog stolta hem priset för årets förening när Stora föreningsträffen sammankallades under onsdagskvällen.
Foto:KARIN ABRAHAMSON Sportprofiler. Mikael Johnsson och Börje Hansson i Kyrkhults sportklubb tog stolta hem priset för årets förening när Stora föreningsträffen sammankallades under onsdagskvällen.Foto: 

- För gott ledarskap och lyckosamma avknoppningar, för att de satt Kyrkhult på den nationella kartan och för nordens längsta utbytesprogram, med den danska sportklubben Århus 1900, vinner KSK utmärkelsen Årets förening, sade en glad Rolf Persson, ordförande i utbildningsnämnden.

Känns högtidligt

- Det känns extra högtidligt i år, fortsatte han, eftersom jag själv varit med i klubben sedan 1964.

KSK startade 1930 och har en lång tradition av gymnastik och friidrott.

Stort intresse

- Jag tror att det stora intresset för just dessa två idrottsgrenar är grunden till att vi kunnat hålla på så länge, säger Börje Hansson, föreningens ordförande.

Vid ceremonien i Folkets hus i går kväll fick han tillsammans med sin kollega Mikael Johnsson ta emot diplomet och checken på 10 000 kronor.

Till ungdomsverksamhet

- Pengarna ska gå till ungdomsverksamheten. Gymnasterna och friidrottarna får välja vad pengarna ska användas till och det kommer säkert väl till pass om de vill delta i något läger eller gå på något evenemang.

Förutom gymnastik och friidrott har föreningen också avdelningar för kraftsport och innebandy.

Och klubben har under föregående år fått ett SM-brons i tresteg och en fjärdeplats i höjdhopp, som Anna Axelson, 14 år, tog hem.

Klubbens löpare Robin Leander kom på sjätte plats på sträckan 2 000 meter.

Vad det gäller framtiden är nästa stora projekt en ny gymnastiksal.

- Förhoppningsvis kommer vi kunna ta ett beslut i den frågan under 2003, tror Börje Hansson.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.