1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Arbetsförmedlingen satsar på nya grepp.
En gemensam chef och budget ska ge förmedlingarna i Olofström, Karlshamn och Sölvesborg mer rörlighet.
Olofström • Publicerad 23 oktober 2001
Foto: BETTINA BETTENHAUSEN Nytänkande. Karin Svanborg, tillförordnad chef på arbetsförmedlingen i Olofström, tror att det nya systemet kan göra förmedlingens arbete mer effektivt.
Foto: BETTINA BETTENHAUSEN Nytänkande. Karin Svanborg, tillförordnad chef på arbetsförmedlingen i Olofström, tror att det nya systemet kan göra förmedlingens arbete mer effektivt.Foto: 

Det gemensamma namnet blir Arbetsförmedlingen Blekinge Väst. Meningen är att förmedlingarna ska kunna satsa sina resurser på den ort där de för tillfället behövs bäst.

Behovsstyrt

- Under en period behöver vi kanske sätta in våra resurser på en av orterna och efter ett tag någon annanstans. Det betyder att vi kan jobba mer behovsstyrt, förklarar Börje Jönsson, länsarbetsdirektör i Blekinge.

Det ska också ge en bättre överblick över var de lediga jobben finns.

- Arbetsmarknadspolitiken bryr sig inte om kommungränser. Den ser mer till hur människor rör sig i ett pendlingsområde. Ett sådant område finns ju mellan Karlshamn och Olofström, säger Börje Jönsson.

BLT berättade om nyordningen i fredags. Förnyelsen kommer formellt att dra i gång den 1 januari även om det enligt Börje Jönsson kan ta något längre tid i praktiken.

Alla har varit delaktiga

De anställda på de tre olika arbetsförmedlingarna har varit med om att arbeta fram den nya lösningen. Karin Svanborg, tillförordnad chef på arbetsförmedlingen i Olofström, är nöjd.

- Alla har varit delaktiga, säger Karin Svanborg.

Grannkommunerna

En effekt av omorganisationen är att det blir större krav på att den som söker arbete måste ta ett jobb i en av grannkommunerna.

Bettina Bettenhausen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.