1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Äpple- och nötstrudel

Olofström • Publicerad 22 november 2003

8 ark filodeg

1 ägg

Fyllning:

5 äpplen hackade i små bitar

valnötter eller andra nötter efter behag

1,5 dl råsocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

1/2 tsk malda nejlikor

det rivna skalet av 1 citron

1 msk potatismjöl

Rör samman äpplehack, nötter, råsocker, vaniljsocker, kryddor och det rivna citronskalet i en skål. Rör sedan i potatismjölet. Lägg hälften av fyllningen längst ner på ena långsidan av 4 filodegsark. Rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg i ändarna och tryck till. Pensla sedan resten av rullen. Gör nästa rulle på samma sätt. Grädda i 200 grader cirka 10-15 minuter. Gräddas de för länge blir de hårda. Servera med yoghurt som smaksatts med vanilj och kanel.

Fotnot: Filodeg säljs fryst och finns bland annat att köpa i specialaffärer. Den måste tina långsamt och får inte torka ut. Lägg därför gärna en fuktad handduk över de ark du inte jobbar med.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.