1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Förberedelserna inför Olofströms första antikvariats- och bokmässa går nu in på sluttampen.
På lördag slås portarna upp i Folkets hus.
Olofström • Publicerad 31 oktober 2002
Foto: CARINA LODGE På Bokmässa. Johnny Karlsson på Olofströms antikvitets och bokmässa med Vilhelm Mobergs första bok, "I vapenrock och linnebyxor".
Foto: CARINA LODGE På Bokmässa. Johnny Karlsson på Olofströms antikvitets och bokmässa med Vilhelm Mobergs första bok, "I vapenrock och linnebyxor".Foto: 

En av rariteterna som kommer att finnas till försäljning är Vilhelm Mobergs första utgivna bok, "I vapenrock och linnebyxor".

- Moberg gav ut den 1921 under psedonymen Ville i Momåla, säger Johnny Karlsson, ordförande i Olofströms Hembygdsförening, som tillsammans med Bokhistoriska Sällskapet, Olofströms kommun och Kultur-Fritid arrangerar mässan.

Föddes i Skåne

Mässan har i år flyttats från Lund till Olofström. Johnny Karlsson, som startade den för drygt 10 år sedan på Kulturen i Lund, räknar med att Olofström i fortsättningen ska bli den nya hemort.

När mässan startade i Lund var den två dagar lång och innehöll dessutom utställningar och föreläsningar. Det var då den enda mässan i sitt slag i Sverige.

Nöjda arrangörer

De nya arrangörerna kommer till att börja med att nöja sig med en en-dagsmässa.

- Och jag hoppas att redan under helgen ha fått ett nytt datum till nästa år, säger Johnny Karlsson.

Mellan 15 och 20 utställare väntas komma till mässan på lördag. Den uppslutningen är arrangörerna nöjda med.

- Det här blir en stor boklig tilldragelse, lovar Johnny Karlsson.

Bokhistoriska Sällskapet, som har sitt säte i södra Sverige, men verkar över hela landet, har förlagt en höstutflykt till den nya mässan i Olofström. De kommer med en busslast medlßemmar från Malmö och Lund.

Olofstöm nytt centrum

I övrigt är planerna från tidigare i höstas, på att göra Olofström till ett centrum för specialmässor, nu fastlagda. Redan klara mässor för nästa år är: Oves kundmässa (motormässa i februari), mässa om fiskeutrustning (april, den enda i landet), vykorts-mässa (maj), skivmässa (juli), veteranmarknad (augusti), Fotograficamässan (september, enda i landet) samt antikvariatsmässan (november).

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.