1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Alla dörrar hålls öppna

Ovissheten om vilka partier som kommer styra Olofström ser ut att fortsätta. Partiföreträdarna tiger som musslor.
Olofström • Publicerad 27 september 2002

Samtalen mellan vänsterpartiet och socialdemokraterna har pågått i snart två veckor med olika bud och motbud. Parterna såg ut att stå långt ifrån varandra, men sedan vänsterpartiet lämnat ett reviderat erbjudande till socialdemokraterna i måndags har s inte svarat. Det är oklart vad erbjudandet innehåller men förmodligen är en av punkterna att vänstern kräver minst en ordförandepost i en nämnd för att samarbeta med socialdemokraterna.

Anders Wassbäck (v) vill inte kommentera innehållet i budet, men medger att förhandlingarna haft resultat.

- Något händer. Vi är nöjda med förhandlingarna.

Har inte svarat

Wassbäck berättar att man kommer kalla till en presskonferens under fredagen.

Margaretha Olsson (s) betonar enbart att partiet håller alla dörrar öppna och känner inte till en presskonferens under fredagen.

- Nej det gör jag inte. Vi har inte svarat på vänsterns bud än. Min förhoppning var att vi skulle vara klara med förhandlingsarbetet på 14 dagar och jag vet att den tiden snart har gått.

Anders Wassbäck medger vid ett senare samtal med BLT att talet om en presskonferens kanske var förhastat.

Ingen vil bekräfta

Det har förekommit uppgifter om att vänsterpartiet även förhandlat med flera borgerliga partier om en samverkan men ingen av de borgerliga gruppledarna bekräftar uppgifterna. I onsdags träffades samtliga borgerliga partier för ett möte men inga beslut togs om samarbete.

- Vi fikade och hade det trevligt. Ingen har uppvaktat oss. Jag trodde att vi skulle hålla ihop, säger en något bitter Bo Edenborg (fp).

Torsten Cairenius (m) säger att hans parti inte fört några diskussioner. Karin Carlén (kd) och Yngve Svensson (c) bekräftar att deras partier fört diskussioner om samarbete men vill inte precisera med vilket eller vilka partier.

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.