1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Alfons populärast i Olofström

Böckerna om Alfons Åberg är de populäraste barnböckerna i Olofströms kommun. Det visar utlåningsstatistiken under förra året.
Olofström • Publicerad 15 januari 2002

Bland vuxenböckerna toppas listan av författare som Danielle Steel, Catherine Cookson, Elisabeth Georg och Elsie Johansson.

- Men statistik kan aldrig vara riktigt rättvis, säger biblioteksassistenten Bodil Karlsson. En del böcker finns det fler exemplar av, och då skjuter naturligtvis den statistiken i höjden jämfört med en bok som kanske bara finns i en upplaga.

Bland de mest lästa vuxenförfattarna i Olofström förra året märks också Mikael Niemi, Liza Marklund, Majgull Axelsson och Katarina Mazetti. Lite längre ned på listan hamnar Jan Guillou, Henning Mankell och Inger Frimansson.

Utlåning av videokassetter har blivit allt mer populärt i kommunen och det märks också i statistiken. Bland de mest utlånade barnmedierna kommer videokassetten med "Lilla Sjöjungfrun" på en total tredje plats. Etta och tvåa på listan är två böcker om Alfons Åberg av Gunilla Bergström, "Osynligt med Alfons" samt "Hurra för pappa Åberg!".

Även kassetterna "Herkules" och "Järnjätten" lånades flitigt ut på biblioteken förra året.

Först på 17:e plats hamnar den första barnboken av Astrid Lindgren, "Nils Karlsson-Pyssling flyttar".

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.