1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Äggkastare åtalas för skadegörelse

Förra hösten skrämdes flera Olofströmsbor när de fick ägg kastade på fönster och husfasader.
Nu åtalas en pojke för ofredande.
Olofström • Publicerad 13 februari 2013

Ett par som bor i centrala Olofström berättar i polisförhören om en höst med flera obehagliga händelser. Det inleddes med att en glasflaska kastades mot deras hus den 21 oktober och gick sönder. När de stod utanför huset tillsammans med några andra vuxna fick de syn på en grupp ungdomar en bit bort. Mannen i huset sprang efter dem, men kom inte ikapp någon.

Den 26 oktober var det dags för en första äggkastningattack mot fastigheten. Vid den andra attacken fyra dagar senare hann mannen i huset ut, fick syn på pojkarna och började jaga efter dem.

Han hann i kapp en av pojkarna vid allaktivitetshuset Växtverket. Där tog personalen in både mannen och pojken på ett kontor och ringde polisen. Mannen var arg och pojken kände sig hotad. De två andra pojkarna som hade varit med om äggningen höll sig undan och bytte till andra jackor för att inte bli igenkända.

Alla tre pojkarna pekades ut av flera vittnen som sett dem komma bärande på ägg strax innan händelsen. Ett av vittnena försökte till och med stoppa äggningen, men utan att lyckas.

Paret som utsatts för attackerna berättar i polisförhören att de inte är rädda över det som inträffat, men att de inte har sovit ordentligt på nätterna och dagtid suttit på helspänn i väntan på att något skulle hända.

Pojken som nu åtalas har erkänt händelsen. Varför han var med och kastade ägg har han inte riktigt kunnat förklara i polisförhören, mer än att han och kompisarna inte hade något att göra.

Både pojken och paret som utsattes för händelsen är positivt inställda till medling. Olofströmshus, som äger fastigheten, har yrkat på skadestånd med 1 688 kronor för två högtryckstvättar av husfasaden.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.