GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ädel expanderar och rekryterar

Efter 60 år kommer det inte längre finnas någon tandläkarpraktik på Nedre Brogatan. Men tandläkare Mikael Ädel och hans personal flyttar inte så långt.
Olofström • Publicerad 9 januari 2018 • Uppdaterad 10 januari 2018
Till våren kommer tandläkare Mikael Ädel och Praktikertjänst AB att lämna lokalerna på Nedre Brogatan för att flytta in till Idoffs gamla lokaler.
Till våren kommer tandläkare Mikael Ädel och Praktikertjänst AB att lämna lokalerna på Nedre Brogatan för att flytta in till Idoffs gamla lokaler.Foto: LENA EHRING

Sedan 1987 har Mikael Ädel jobbat som tandläkare i Olofström, när han började hos Rolf Liljequist. När han gick i pension 2010 fortsatte Mikael Ädel och Praktikertjänst som ensam tandläkare.

– Vi har fått många nya patienter, så många att vi inte hunnit med alla, säger Mikael Ädel.

I somras erbjöds han Idoffs gamla lokaler på Östra Storgatan, inte ens tjugo meter från dörren. Men de nya lokalerna har flera fördelar som Mikael Ädel ser fram emot. Dels blir det större yta, 230 kvadrat jämfört med praktikens nuvarande 170 kvadrat.

– Här har varit praktik i 60 år. Men tillgängligheten är begränsad då det ligger på andra våningen. Vi har tre behandlingsrum här. I de nya lokalerna kommer det finnas fem, så det blir ingen dötid alls. Vi får större lokaler och kan ta emot fler patienter, säger Mikael Ädel.

Som tandkronan på verket så har Mikael också rekryterat en ny kollega. Tandläkaren Aleksandra Karlsson som tidigare jobbade på Folktandvården. Numera är de två tandläkare, en tandhygienist och tre tandsköterskor på praktiken. Tillsammans med Olofströmshus har Mikael skissat på utformningen av den nya praktiken, som de får tillgång till i vår.

– Det ser positivt ut för verksamheten. Olofströmshus har varit mycket behjälpliga och vi har kommit fram till ett förslag som alla varit nöjda med.

Praktikens gamla lokaler då? Det är inte hugget i tandsten, men Olofströmshus diskuterar om de kan bli lägenheter.

Oskar Sandström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.