1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

ABB:s nye platschef blickar framåt

Han har en plan, precis som Jönssonligan. Och han tror på ABB:s framtid. Den nye platschefen Johan O Johansson blickar framåt.
Olofström • Publicerad 19 januari 2007
Ny platschef. Olofströmssonen Johan O Johansson tar över platschefsrollen på ABB i Olofström. Foto:Bo Åkesson
Ny platschef. Olofströmssonen Johan O Johansson tar över platschefsrollen på ABB i Olofström. Foto:Bo ÅkessonFoto: 

- Jag tror inte att vi klarar fler nedskärningar. Då blir det inget kvar. Då är det slut, säger ABB:s nye platschef.

Tror på ABB:s framtid Men Johan O Johansson framför inte orden med en ödesmättad stämma. Han tror på ABB:s framtid, annars skulle han inte ha tagit jobbet som platschef i Olofström.

I och med tjänsten skriver han ett nytt kapitel i sin bok. Tidigare har han varit chef för serviceavdelningen, därefter regionchef för ABB Robotservice i södra Sverige. Och det är just serviceavdelningen som ABB i Olofström kommer att förstärka. De 40 man som finns kvar efter varsel och uppsägningar i början av november kommer framförallt att jobba med förebyggande underhåll, reparationer av robotar och att installera mindre robotar åt företag.

Andra förutsättningar Johan O Johansson menar att organisationen är ny, att strategin är ändrad och förutsättningarna andra.

- Vi kommer att fokusera på små projekt mot bilindustrin och robotservice. Vi har behövt anpassa oss till rådande arbetssituation och kan inte göra de jättestora projekten. Stora projekt innebär många människor med små, smala roller. Mindre projekt kräver i stället få personer med breda roller, säger han och berättar att personalen är avgörande för företaget.

- Den viktigaste resursen är människorna och det de har mellan öronen. Vi är ett teknikföretag som behöver kunnig personal.

Sanna Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.