1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

31-åring åtalas för stöld och bedrägeri

En 31-årig engelsk medborgare åtalas vid Blekinge tingsrätt i Karlshamn för stöld och bedrägeri. Mannen stal för cirka ett år sedan ett bankomatkort från en kvinna i Olofström och tog ut nästan 30 000 kronor med det i Malmö och Köpenhamn. Pengarna använde han till att köpa narkotika.
Olofström • Publicerad 9 maj 2003

I början av april förra året bodde 31-åringen en kort tid hos en familj i Olofström. I polisförhör har mannen själv uppgett att han inte hade något arbete eller bostad och att han vid den tiden var nedgången och i dåligt psykiskt tillstånd. Genom att ta Rohypnol och Stesolidtabletter försökte han bli av med sitt beroende av heroin och kokain.

Stal kontokortet

Eftersom 31-åringens tabletter tagit slut bestämde han sig för att åka till Malmö. Innan han lämnade den familj han bott hos i Olofström stal han kvinnans bankomatkort och den tillhörande koden som enligt honom låg tillsammans med kortet i kvinnans väska.

Köpte narkotika

Det första han gjorde när han kom till Malmö var att ta ut 5 000 kronor, samtidigt upptäckte han att det fanns över 80 000 kronor på kortet. Från den 6 till den 27 april använde han bankomatkortet vid 13 tillfällen i Malmö och Köpenhamn och tog ut sammanlagt 29 933 kronor som användes till att köpa heroin och kokain för.

Har erkänt

31-åringen har erkänt att han gjort alla uttag under den aktuella tiden eftersom "jag hade ju kort och kod under den här tiden."

ralf.bagner@blt.se

0454-342 33

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.