1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

26-åring åtalas för flera brott

Hans DNA hittades på brottsplatsen. Men själv menar 26-åringen att någon har planterat det för att sätta dit honom. Han åtalas nu vid Blekinge tingsrätt för ett flertal olika stölder, bedrägeri och våldsamt motstånd.
Olofström • Publicerad 12 januari 2007

Det är en diger lista med åtalspunkter. Vid ett tillfälle var mannen nära att gripas, men sprang sin iväg. Det var dagen efter att en datorskärm hade stulits på Epsilon som personalen uppmärksammade en man som betedde sig misstänkt i ett närliggande skogsområde.

Identifierades utan problem När de konfronterade honom slängde han väskan han hade hämtat i skogspartiet och sprang sin väg. Väskan visade sig innehålla den stulna skärmen.

Personalen hade lyckats ta ett foto på mannen och han identifierades senare utan problem av polisen.

26-åringen säger i polisförhör att han hittade väskan i skogen och inte har stulit den. "Det är faktiskt fler än han som gör inbrott i Olofström."

Vid den tekniska undersökningen hittades blodspår på en krossad ruta, blod som kom från mannen. Men 26-åringen förklarar det i polisförhör med att han bara pillat lite på tejpen som rutan var lagad med. I åtalet framgår det att han nu har erkänt brottet.

Efter ett villainbrott i Olofström fann polisen ett halvätet äpple på husets veranda. Där säkrades DNA. Men 26-åringen säger i polisförhör att han inte gjort inbrott.

Hans förklaring är att "det måste vara någon som tagit ett äpple som han har bitit i och lämnat på platsen för att sätta dit honom."

Erkänner kreditköp Han erkänner däremot att han använt ett kreditkort och tagit ut pengar samt handlat med dem, men inte att han skulle ha stulit plånboken kortet låg i. Han säger i polisförhör att han hittade ett kort med en lapp där det stod en kod. Han testade koden och den fungerade.

Mannen greps för en månad sedan och anhölls därefter. Han har sedan dess suttit häktad eftersom kammaråklagare Carl-Göran Jerse menar att det finns risk för att han skulle undanröja bevis, fortsätta sin brottsliga verksamhet och försvåra utredningen.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.