1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Entusiasmen från eleverna var lika stor som tidigare år. I går var det start för 2007 års drogkamp.
Olofström • Publicerad 24 januari 2007

I år deltar 182 sjätteklassare i Team 49:s drogkamp. De lovar att inte använda droger, stjäla eller snatta, att uppträda med respekt för andra och att uppträda förståndigt i trafiken.

I gengäld har klasslagen chansen att genom olika tävlingar ta hem fina priser. Klassen som vinner får åka till ett äventyrsland i Tyskland.

- En höjdarresa, säger Steve "polis" Olsson, Team 49:s frontperson.

Alla tänker kämpa Av elevernas jubel råder det ingen tvekan om att alla tänkte kämpa med näbbar och klor för den åtråvärda resan.

Drogkampen omsätter drygt 120 000 kronor. Trots summan är det inte alltför svårt för Team 49 att hitta sponsorer.

- Många vill hjälpa oss. De vill att ni ska växa upp utan droger, säger Steve Olsson.

Drogkampen bygger bland annat på att stärka eleverna.

Starka vågar stå emot - Är man är en stark människa vågar man stå emot. Det kommer att komma situationer där folk vill att ni ska köpa narkotika, sprit och annat. Det är lättare att säga nej om man har förberett sig.

Vid starten i går fick Brännaregårdsskolans 6cd ta emot pris för bästa lagnamn. Deras lag ska heta Nikotinej. Andra fantasifulla förslag från de deltagande klasserna i kommunen var bland annat Steves änglar, Drogpoliserna och Apple-juice 4-ever.

- Det är bra att lära sig om det här. Jag hoppas vi får pris, säger eleven Sylvia Stencel och får medhåll av Anna Svensson.

- Och så är Steve bra!

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.