1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

15-årig pojke är försvunnen

En 15-årig asylsökande pojke är sedan i torsdags försvunnen från flyktingmottagningen i Olofström.
- Vi har inte mycket att gå på, säger närpolischef Tommy Eriksson. Ingen har sett eller hört någonting om honom.
Olofström • Publicerad 3 september 2002

Enligt polisen ska familjen, som ursprungligen kommer från Armenien, nyligen ha fått ett besked om avslag på sin asylansökan i Sverige.

- De har tidigare blivit avvisade från Danmark och Norge, säger Tommy Eriksson. Till Olofström kom de för ett par månader sedan.

Anmälde försvinnandet

Det var familjen som tillsammans med personalen på Migrationsverkets skola Borgensskolan, där pojken är elev, som polisanmälde försvinnandet i fredags morse. Då hade 15-åringen inte setts till sedan dagen innan.

- Pojken var uppriven när han kom till skolan och han gick därifrån mycket upprörd, säger Tommy Eriksson. Vad som hänt honom sedan dess är oklart. Vi har inga tips och har ingenting att gå på, mer än att han är försvunnen och inte har setts till av sina anhöriga sedan i torsdags.

Arbetar med fallet

I nuläget har polisen vetskap om försvinnandet och arbetar med fallet. Någon allmän efterlysning av pojken var i går inte aktuellt.

- Det är i så fall familjen som bestämmer om en sådan sak, säger Tommy Eriksson.

Liz Sandgren, enhetschef hos Migrationsverket i Olofström, säger att familjen efter omständigheterna mår bra, men att de givetvis är oroliga över att inte veta var deras son befinner sig.

- De som har kontakt med familjen just nu, förutom polisen, är deras handläggare här på Migrationsverket, säger Liz Sandgren. Det är olyckligt det som hänt, eftersom det handlar om ett minderårigt barn.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.