Frågan känns relevant efter den norska utklassningssegern, 36–29, mot Ungern.
Norge och Sander Sagosen imponerar i EM.
Norge och Sander Sagosen imponerar i EM.Foto: Johan Nilsson/TT

Norge sopade rent i gruppspelet hemma i Trondheim och kom till mellanrundan i Malmö som favorit till att knipa en av de två semifinalplatserna.

Favoritskapet har inte försvagats efter norrmännens överkörning av Ungern.

När giganten Sander Sagosen sköt sitt andra mål på straff stod det 4–0 efter drygt fem minuter. Ganska exakt fem minuter senare fick Sagosen chansen från sju meter igen. Det målet betydde 9–2 och matchen verkade avgjord redan då.

Efter rivstarten, Norge ledde som mest med tio mål i första halvlek, följde en period där den där riktiga skärpan saknades hos fjolårets VM-silvermedaljör. Ungern tilläts krympa underläget till fyra mål innan Norge definitivt avgjorde matchen med ett nytt ryck i mitten av andra halvlek.

Högernian Magnus Abelvik Rød utgick med en fingerskada men ska kunna spela mot Sverige, så det var bara glada norska miner efter segern.

– Vi har kul när vi spelar och då spelar vi oftast ganska bra, säger Sander Sagosen, som främst var nöjd med Norges öppning av matchen.

– Det är nog det bästa vi har spelat defensivt, tillsammans med Torbjørn (Bergerud) i målet så stänger vi det fullständigt.

Närmast väntar Sverige för Norge och Sagosen ville efter segern mot Ungern gärna lägga över favoritskapet på Sverige. Men det var å andra sidan innan den Blågula genomklappningen (25–35) mot Portugal.

Sverige lär få det svårt om norrmännen fortsätter spela som hittills i EM.