1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Utlånade Sema trivs i Italien: Glad att vara där

Han ville få mer speltid, bad om flera minuter – och blev utlånad.
Nu har karriären fått ny fart i Serie A-klubben Udinese.
Fotboll • Publicerad 11 oktober 2019
Ken Sema trivs med att vara utlånad till italienska ligaklubben Udinese – och hoppas nu på mer speltid i landslaget.
Ken Sema trivs med att vara utlånad till italienska ligaklubben Udinese – och hoppas nu på mer speltid i landslaget.Foto: Janerik Henriksson/TT

17 ligamatcher och ett mål, det är statistik som Ken Sema säger att han är nöjd med. Men egentligen bara för att det var karriärens första säsong i Premier League.

Det var även därför som han inför sitt andra kontraktsår i Watford ville ha en större roll – och helt enkelt bad om ett möte för att stämma av detaljerna.

– Först och främst handlade det om speltid, säger han.

– Jag kände att jag hade varit där i ett år, fått känna på Premier League, startat ganska mycket med tanke på att det var min första säsong efter att jag kom från allsvenskan, fått göra mål... Nu ville jag ha mer, jag ville spela mer.

"Har fått spela"

Lösningen visade sig inte finnas i Watford eller på Vicarage Road.

I stället blev det flytt till Italien.

Och i Udinese har landslagsmittfältaren fått precis vad han letade efter i England: Speltid.

– Det har känts bra. Jag har kommit in i det bra och har fått spela – viket är viktigt – och har utvecklats, säger han.

Även om klubben har inlett säsongen sisådär – två segrar och totalt sju poäng efter sju omgångar – har Sema hela tiden varit delaktig och spelat från start i sex av matcherna.

– Det är viktigt att spela hela tiden och när du spelar utvecklas du, och när du utvecklas hörs och syns du. Och nu är jag här igen, säger han.

Ken Sema är ju det.

Vill stanna i landslaget

Efter att han inte blev uttagen till landslagets två senaste kvalsamlingar, där den senaste resulterade i seger mot Färöarna och oavgjort mot Norge, är han nu med i truppen som ska ta sig an två nya matcher.

Först ut är bortamötet med Malta på Ta' Qali-stadion utanför Valetta.

Det är även där som 26-åringen hoppas kunna ordna en permanent plats i förbundskapten Janne Anderssons truppstomme.

– Det känns lite som att jag är med lite här och var, ibland är jag med och ibland är jag inte med. Det är klart att jag vill spela hela tiden och vara med hela tiden. Vi får hoppas att det blir så nu, säger Ken Sema.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.