Hässleholm

Trafikverket: ”Ser värre ut än vad man befarade”

Hässleholm Artikeln publicerades
Brand i Hässleholm - tågtrafiken står still
Foto: Victor Lindstammer
Brand i Hässleholm - tågtrafiken står still

När det började ljusna på torsdagsmorgonen begav sig Trafikverket mot platsen där det brann igår. På förmiddagen kom beskedet att skadorna är värre än vad man först befarade.

– Vi är ute och besiktar på platsen nu när det börjar bli ljust på morgonen. De är där för att scanna av exakt vad som skadats. Vi vet att det är omfattande skador – spår, signalsystem och kontaktledningar har råkat illa ut under den här branden, säger Sara Lindström, mediakommunikatör på Trafikverket.

Ett 30-tal personer från Trafikverkets entreprenör finns på plats i Hässleholm för att plocka undan och granska platsen.

– Vi har personer som är på platsen hela dagen och de ska tydligen både röja undan och få en bättre bild av vad som förstörts, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör trafikverket, vid 11-tiden.

– Det vi fått till oss på förmiddagen är att det kommer att vara stopp fram till måndag midnatt 23.59, så hela måndagen räknar vi med att det inte kommer att gå några tåg.

– Den första informationen fick vi vid 9.30 och då meddelade man att det ser värre ut än vad man befarade, säger Katarina Wolffram. Man kommer säkert att hitta mer under dagen.

Värmen har gjort att ledningar smält och att det brunnit i ledningar.

– Och när det brinner i ledningar kan det brinna en ganska lång sträcka.

"Resenärer som planerar att resa med tåg som passerar Hässleholm ombeds att om möjligt välja andra resealternativ. För mer detaljerad information om din resa samt ersättningstrafik, kontakta respektive tågbolag.”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.