Sundqvist stjärna när St Louis vann

St Louis vann lätt mot Minnesota med 4–1 och tog sin fjärde raka seger i NHL-ishockeyn.
En av matchens starkast lysande stjärnor var forwarden Oskar Sundqvist – han fixade sitt tolfte mål och sin elfte assist för säsongen.
Ishockey • Publicerad 24 februari 2020
St Louis Oskar Sundqvist firar sitt mål med Ryan O'Reilly.
St Louis Oskar Sundqvist firar sitt mål med Ryan O'Reilly.Foto: David Zalubowski

St Louis har grepp om förstaplatsen i den västra konferensen. Den pågående segersviten var aldrig i fara när laget gästade Minnesota.

Halvvägs in i matchen lyckades Oskar Sundqvist stjäla pucken från Minnesotas back Matt Dumba vid sargen bakom målet. 25-åringen från Boden tog sig fram och dribblade in pucken i mål – utan hjälp från sina medspelare.

"Lite tur"

Solouppvisningen innebar 3–1 för St Louis. Målet var Sundqvists första på sex matcher och det 28:e i NHL-karriären.

– Jag hade lite tur med studsen. Jag fick klubban på den (pucken) och hamnade ensam med målvakten, säger Sundqvist enligt nhl.com efter matchen.

– Det var ett viktigt mål, helt klart, forsätter han.

Sundqvists lagkamrater Jordan Kyrou och Brayden Schenn inledde skyttet med varsitt mål i den första perioden. Minnesotas Marcus Foligno fick efter det in en reducering i början av andra perioden, där Joel Eriksson Ek noterades för en assist.

Spelade fram

Men närmare än så kom inte Minnesota. I stället blev det Sundqvist som fick vara med och avsluta. Ett fint uppspelssamarbete med Ivan Barbashev ledde till att svensken kunde spela fram till sin lagkamrat som satte slutresultatet 4–1 i början av den tredje perioden.

Forwarden har nu gjort tolv mål och elva målgörande passningar den här säsongen och närmar sig förra säsongens – hans hittills bästa – då det blev fjorton mål och sjutton framspelningar.

För St Louis innebär segern att laget har vunnit sina senaste fyra matcher med målskillnaden 13–2.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.