1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sundhages succé – bortabesegrade England

Pia Sundhage har fått en fin start som förbundskapten för det brasilianska damlandslaget.
I lördagens vänskapsmatch borta mot VM-fyran England blev det seger med 2–1 på Middlesbroughs hemmaarena Riverside Stadium.
Fotboll • Publicerad 5 oktober 2019
Pia Sundhage tog en fin skalp borta mot England. Arkivbild.
Pia Sundhage tog en fin skalp borta mot England. Arkivbild.Foto: Nelson Antoine

Stor matchhjälte för Brasilien blev Debinha som stod för bortalagets båda mål. 27-åringen, till vardags i North Carolina, gav sitt lag ledningen med en nick i den 49:e minuten innan hon ökade på till 2–0 i den 67:e – något som tog död på stämningen bland de 29 238 åskådarna på läktarna.

– Att de blev tysta två gånger om gjorde inte ont kan jag säga, säger Pia Sundhage till .

Chelsea-spelaren Bethany England byttes in i den andra halvleken och hade bara varit på plan i sex minuter när hon reducerade till 1–2, som blev slutresultatet.

Trots segern finns det en del att slipa på i spelet, medger Sundhage.

– Det är väldigt viktigt (för oss) att ha tålamod, så att saker och ting kommer hända. Det är fantastiska fotbollsspelare... Men i dag blev jag tio år äldre kan jag säga. De gör inte alltid som vi har bestämt om man säger så.

Tidigare har Pia Sundhage, sedan hon i somras utsågs till Brasiliens första utländska förbundskapten någonsin, lett den sydamerikanska nationen till en 5–0-kross mot Argentina och en förlust på straffar efter 0–0 mot Chile.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.