Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ytterligare ett nej till att bli V-ledare

Tamara Spiric, som tidigare bland annat har varit kommunalråd i Umeå, säger att hon inte kommer att kandidera till posten som ordförande för Vänsterpartiet.
Politik • Publicerad 13 februari 2020
Tamara Spiric (V). Arkivbild.
Tamara Spiric (V). Arkivbild.Foto: Torbjörn Granroth

Tamara Spiric hade nominerats av partidistrikten i Fyrbodal och Jämtland. Spiric har dock låtit tveksam till att ta sig an partiledarstriden. Efter en lång diskussion med familjen bestämde sig Spiric slutligen för att inte kandidera.

– Just nu passar det inte in i mitt liv med ett så stort och tungt uppdrag som det innebär att vara ledare för ett parti, säger hon till radion.

Hoppas på fler

Annons

Hittills är det bara Nooshi Dadgostar som ställer upp i partiledarvalet. Hon har nominerats av partidistrikten i Västernorrland, Uppsala län, Östergötland, Dalarna och Skaraborg. Kronoberg har valt att inte nominera någon kandidat eftersom det hittills bara finns en.

– Hon är en trevlig person och en duktig riksdagsledamot. Jag tror dock att det hade varit bra för partiet om någon mer klev fram, säger Spiric om Dadgostar till Ekot.

Hon nämner Karin Rågsjö och Anna Rubin som önskvärda kandidater.

Vänsterpartiets distriktsstyrelser i Norrbotten, Västmanland och Södermanland nominerade tidigt partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson till partiledarposten, men hon meddelade senare att hon inte ställer upp.

Vill ha offensiv opposition

Nooshi Dadgostar meddelade den 3 februari att hon ställer upp som kandidat.

Dadgostar har varit riksdagsledamot sedan 2014 och är en stark företrädare för att partiet ska fortsätta på linjen att sätta press på regeringen genom att samarbeta med andra oppositionspolitiker i riksdagen.

– Jag tycker att den strategi vi har haft med en offensiv oppositionspolitik har varit framgångsrik, och det har också visat vad det är vi vill i politiken – att stärka välfärden och skapa mer jämlikhet, har Nooshi Dadgostar tidigare sagt till TT.

Partiets valberedning har satt den 21 februari som sista datum för nomineringar till vem som ska ersätta Jonas Sjöstedt som partiordförande. Men den som vill kan ställa upp ända fram till kongressen som hålls i Västerås i slutet av maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons