1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Speciell match för Ødegaard mot Spanien

Från Spanien hem till Norge för att möta spelare han ofta stöter på med Real Sociedad i spanska ligan.
Lägg till att det är EM-kval och fullsatt på Ullevål.
Inte konstigt att Martin Ødegaard ser fram emot lördagens stormatch i Oslo.
Fotboll • Publicerad 11 oktober 2019
Glada miner hos förbundskaptenen Lars Lagerbäck och spelarna Martin Ødegaard (mitten) och Joshua King inför Norges EM-kval mot Spanien.
Glada miner hos förbundskaptenen Lars Lagerbäck och spelarna Martin Ødegaard (mitten) och Joshua King inför Norges EM-kval mot Spanien.Foto: Terje Pedersen/TT

I förra veckan valdes 20-åringen till september månads spelare i La Liga efter den lysande inledningen på säsongen.

Men hjälper det Norge att ta poäng mot ett Spanien som kommer till avspark med sex raka segrar i EM-kvalgruppen?

Snack om spelsystem

Ett spörsmål som togs upp på presskonferensen – där Ødegaard, lagkamraten Joshua King och förbundskaptenen Lars Lagerbäck deltog – var om norrmännen på nytt ska spela den 4–4–1–1-formation som man praktiserade i 1–1-matchen mot Sverige på Friends arena i förra kvalomgången.

Eller blir det mer invanda 4–4–2?

– Jag tycker att vi visade mot Sverige att vi behärskar två formationer. Det gör oss mer oförutsägbara. Jag tror inte att formationen spelar så stor roll. Vi har två bra sätt vi kan spela på och vi får se hur det fungerar, säger Ødegaard till den norska nyhetsbyrån NTB.

På Ullevål ställs han mot flera kända ansikten.

– Det blir en speciell match för min del eftersom jag möter lagkamrater, tidigare lagkamrater och andra spelare jag känner från ligan, säger han.

"Måste ha en poäng"

Joshua King, till vardags i Bournemouth i Premier League, ser fram emot att få spela inför fullsatta läktare.

– Det blir viktigt för oss att vara kompakta och att inte släppa in ett mål. Vi måste vara 110 procent skärpta för att ha en chans mot Spanien. Det är mycket som står på spel sedan vi kastat borta fyra poäng mot Sverige och Spanien. Det här en match vi måste ha en poäng i, säger King till NTB.

Förbundskaptenen Lagerbäck väljer sin elva ur en helt skadefri trupp. Matchen börjar 20.45, samtidigt som Sverige kvalar borta mot Malta.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.