Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Slut på bortförklaringar för Bengtsson

Svensk stavhoppning är hetare än någonsin efter Armand Duplantis världsrekord.
Något som triggar VM-sexan Angelica Bengtsson att nå nya höjder.
Friidrott • Publicerad 11 februari 2020
Angelica Bengtsson vann stavhoppstävlingen i Sätrahallen på 4,63 meter.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Angelica Bengtsson har inlett inomhussäsongen starkt. Årets hittills bästa notering, 4,67 meter, är världens fjärde högsta stavhopp på damsidan 2020.

I årets första Folksam GP-tävling var hon nära att klara 4,68 – men fick nöja sig med 4,63. Ett resultat som är det bästa en kvinnlig hoppare noterats för i Sätrahallen.

Annons

– Det kändes bra. Helt okej. Målet var att hoppa 4,63 och det blev ändå ett hallrekord. Jag var väldigt nära på '68 också så det kändes bra, säger VM-sexan från förra året.

"En spark i baken"

Det svenska rekordhoppet på 4,80 från den makalösa stavhoppsfinalen i Doha förra hösten har gett 26-åringen blodad tand och en hunger att hoppa ännu högre. En känsla som knappast minskade efter Armand Duplantis världsrekord i polska Torun.

– Han bryter barriärer. Att han kan hoppa så högt, var han än är, vilken tid som helst och under vilka förutsättningar som helst... man kan inte ha några bortförklaringar nu, säger Bengtsson.

Hon syftar på sin egen missräkning i franska Rouen, där hon inte mäktade med ett bättre resultat än 4,44. En tävling som pågick samtidigt som Duplantis flög över 6,17 i sitt andra försök i Polen.

– Jag hoppade dåligt i helgen och jag kan inte säga att det var någon annans fel eller på grund av dåligt material. Det var bara mitt fel. Man ska kunna anpassa sig, precis som "Mondo" gör. Man behöver ju en spark i baken ibland.

"En skattkista"

När Bengtsson talar om sin landslagskollega framgår det med all önskvärd tydlighet att hon inte känner annat än glädje för "Mondos" historiska insats.

– Vi är ett så himla bra gäng (i landslaget), vi är öppna och välkomnande. Det blir bara kul att prestera hela tiden. Att han är så ödmjuk. Man vill bara vara honom. Det är jättebra med sådana förebilder.

– Det är helt fantastiskt det han gör. Han är en skattkista för svenskt stavhopp, säger hon.

Pelle Strandman/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons