1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

SHL-klubbar delar med sig av NHL-pengar

Ishockey • Publicerad 14 oktober 2019
Joakim Nygård, i Edmontons vita tröja, har skrivit NHL-avtal i år. Nu ska hans moderklubb Skå få 100|000 kronor. Arkivbild.
Joakim Nygård, i Edmontons vita tröja, har skrivit NHL-avtal i år. Nu ska hans moderklubb Skå få 100|000 kronor. Arkivbild.Foto: Jason Franson/AP/TT

SHL-klubbarna avstår från tio procent av NHL-ersättningen till förmån för klubbar i lägre serier.

Det innebär i år runt 6 miljoner kronor. Omkring 2 miljoner går till klubbarna i hockeyettan, plus att varje moderklubb till spelare som skriver NHL-avtal ersätts med drygt 100 000.

Även klubbarna i damserien SDHL får miljonbidrag. Dessutom ska varje SHL-klubb göra regionala satsningar för att främja talangutvecklingen.

"Vi tycker att detta är en bra satsning som bidrar till fortsatt talangutveckling runtom i landet och därmed svensk hockey i stort", säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Hockeyallsvenskan ersätts genom ett separat avtal med SHL.

NHL ersätter det nationella ishockeyförbundet, som fostrat spelare som skriver avtal med NHL, med ungefär motsvarande 2,5–2,8 miljoner kronor per spelare.

Rättat: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om vilken liga som ersätter hockeyallsvenskan. Rätt är att det sker genom ett separat avtal med SHL.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.