1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Samsung slutar göra mobiler i Kina

Ekonomi • Publicerad 2 oktober 2019
Samsung stänger ned mobiltillverkningen i Kina. Arkivbild
Samsung stänger ned mobiltillverkningen i Kina. ArkivbildFoto: Ahn Young-joon AP/TT

Sydkoreanska Samsung, världens största mobiltelefontillverkare, har beslutat att sluta tillverka mobiltelefoner i Kina. Hård konkurrens från kinesiska rivaler som Huawei och Xiaomi på världens största mobiltelefonmarknad ligger bakom beslutet.

Samsung, vars marknadsandel i Kina låg på 1 procent under första kvartalet, har inför beslutet att helt avsluta produktionen av mobiler i Kina trappat ned verksamheten i landet under snart ett års tid.

Tidigare har japanska Sony också avbrutit tillverkningen av så kallade smarta mobiler i Kina, medan amerikanska Apple fortfarande har Iphonetillverkning i landet.

Samsung, som på senare år har ökat tillverkningen i låglöneländer som Indien och Vietnam, kommer trots nedläggningen av de kinesiska produktionsanläggningarna att fortsätta sälja mobiltelefoner i Kina.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.