unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Rosenqvist sexa – trots incident med Ericsson

Felix Rosenqvist startar i tredje startled i Ohios Indycar-race. Arkivbild.
Felix Rosenqvist startar i tredje startled i Ohios Indycar-race. Arkivbild.
Foto: Darron Cummings

Indycar-cirkusen har nått Ohio i USA och väl där stod svenske Felix Rosenqvist för ett väl genomfört kval till söndagens race där han kommer att starta i tredje led.

Detta trots en incident med landsmannen Marcus Ericsson som under kvalkörningen blev granskad av tävlingsledningen gällande en eventuell blockering av Rosenqvist.

Den förstnämnde körde ut på den 3,6 kilometer långa banan efter ett depåstopp och hamnade i vägen för Rosenqvist som bakifrån kom farande i full fart.

Någon bestraffning blev det dock inte för Eriksson som enkelt tog sig vidare till den andra kvalomgången. Väl där tog det dock stopp för Kumlasonen som slutade på tolfte plats.

Bättre gick det alltså för Rosenqvist – som trots incidenten med Ericsson tog sig vidare hela vägen till den sista kvalomgången där 26-åringen från Värnamo slutade sexa.

Etta i kvalet blev australiern Will Power som erövrade pole position tack vare en kanontid på sista varvet, knappt fyra tiondelar före amerikanen Alexander Rossi.