1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Reklam med Therese Lindgren dras tillbaka

Nöje • Publicerad 3 oktober 2019
Influeraren Therese Lindgren plockas bort från en reklamkampanj gjord av Arbetsförmedlingen. Arkivbild.
Influeraren Therese Lindgren plockas bort från en reklamkampanj gjord av Arbetsförmedlingen. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Affischer där influeraren Therese Lindgren gör reklam för Arbetsförmedlingen dras tillbaka efter kritik, skriver . Lindgrens ansikte hade redigerats in på en kropp som tillhör en person med funktionsnedsättning, Natalie Chanise Eriksson. Enligt Arbetsförmedlingen syftar kampanjen till att synliggöra funktionsnedsatta och deras möjligheter på arbetsmarknaden.

I ett inlägg på skrev Chanise Eriksson att hon inte gett sitt samtycke till kampanjens slutgiltiga bild. Även Therese Lindgren beklagade sig över hur kampanjen presenterats, och nu har alltså Arbetsförmedlingen bestämt sig för att dra tillbaka just de affischer där Lindgren figurerar.

Flera andra kända personer, som Adam Tensta och Amelia Adamo, har också i bildbehandlingsprogram fått sina ansikten monterade på kroppar med olika funktionshinder. Dessa dras dock inte tillbaka enligt Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.