1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

RÅ vill att misshandelsdom ska prövas

Brott • Publicerad 9 oktober 2019
Riksåklagaren vill att Högsta domstolen ska pröva när en misshandel ska anses vara synnerligen grov och har överklagat en dom. Arkivbild.
Riksåklagaren vill att Högsta domstolen ska pröva när en misshandel ska anses vara synnerligen grov och har överklagat en dom. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Riksåklagaren (RÅ) vill att Högsta domstolen ska pröva när en misshandel ska anses vara synnerligen grov och har överklagat en dom.

Målet gäller en man som fällts för att under flera timmar misshandlat sin sambo. Bland annat slog han henne med tillhyggen och hällde kokande vatten runt och över hennes underliv. Mannen hindrade även kvinnan under uppemot en vecka att söka läkarvård efter misshandeln.

Han åtalades för synnerligen grov misshandel. I tingsrätten dömdes han till 4,5 års fängelse för grov misshandel. Göta hovrätt fastställde senare domen.

Nu har RÅ överklagat domen till Högsta domstolen och vill att mannen ska dömas till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.