1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Premiär för första filmen om grottpojkarna

Film • Publicerad 5 oktober 2019
En hel värld följde kampen för att rädda de tolv pojkarna och deras fotbollstränare som förra sommaren satt fast i en grotta i norra Thailand i 18 dagar. Arkivbild.
En hel värld följde kampen för att rädda de tolv pojkarna och deras fotbollstränare som förra sommaren satt fast i en grotta i norra Thailand i 18 dagar. Arkivbild.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Den första filmen som bygger på historien om pojkfotbollslaget och deras tränare, som förra året satt fast i en grotta i norra Thailand i 18 dagar, har haft världspremiär, rapporterar AFP.

"The Cave" visades på Busans internationella filmfestival i Sydkorea på lördagen. Filmen är regisserad av den irländsk-thailändske filmskaparen Tom Waller.

Wallers film fokuserar mer på räddningsinsatsen än på pojkarnas upplevelser i grottan, vilket beror på att rättigheterna till att skildra pojkarnas historia ägs av Netflix.

En av grottdykarna som deltog i räddningsaktionen, belgiske Jim Warny, spelar sig själv i "The Cave" och berättar att skådespelardebuten var terapeutisk.

"För mig handlar det inte om att tjäna pengar på det, utan att inspirera andra människor att stordåd kan uppnås, mot alla odds", säger han till AFP.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.