GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen utreder våldtäkt nära högskola

Brott • Publicerad 15 februari 2020
Polisens tekniker utreder ett misstänkt grovt brott i närheten av Södertörns högskola i Huddinge. Avspärrningarna hävdes under dagen.
Polisens tekniker utreder ett misstänkt grovt brott i närheten av Södertörns högskola i Huddinge. Avspärrningarna hävdes under dagen.
Foto: Naina Helén Jåma / TT

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt i närheten av Södertörns högskola och Flemingsbergs pendeltågsstation i Huddinge i södra Stockholm. Larmet kom strax före klockan sex på lördagsmorgonen.

– Vi har under dagen kunnat bekräfta att det har skett en våldtäkt och har hållit förhör med den drabbade kvinnan, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson.

Kvinnan fördes till sjukhus men har kunnat lämna sjukhuset under dagen. Hon hittades av förbipasserande i ett dike.

Ett stort område spärrades av under förmiddagen, avspärrningar som nu är hävda.

– Vi håller på att ta reda på var brottet begicks, vi misstänker att det inte är så långt från platsen där hon hittades, säger Mats Eriksson.

Polisen söker vittnen som gjort iakttagelser mellan klockan 05.15 och 06.00 på lördagsmorgonen nära Flemingsbergs pendeltågsstation.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.