1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Polisattack i Paris föregicks av religiösa sms

Frankrike • Publicerad 5 oktober 2019
Polisstationen i centrala Paris, dagen efter attacken.
Polisstationen i centrala Paris, dagen efter attacken.Foto: Michel Euler/AP/TT

Gärningsmannen i attacken på polisstationen i Paris i torsdags bekände sig till en radikal och extrem tolkning av islam, enligt åklagare. Inför dådet skickade han sms av religiös karaktär till sin fru.

45-åringen, som sedan länge arbetade med it på polisstationen, attackerade fem personer med kniv innan han sköts till döds av en polis. Fyra av dem dödades.

Mannen konverterade till islam för omkring tio år sedan, enligt åklagarna som även hävdar att han varit i kontakt med en ultrakonservativ salafistisk rörelse. Vittnesmål gör gällande att han under de senaste åren anammade en ny ortodox livsstil, rapporterar bland andra tv-kanalen .

Åklagarna har läst totalt 33 meddelanden som skickades mellan mannen och hans fru före attacken, som tycks ha en koppling till det som sedan skedde.

Fallet lämnades i fredags över till en särskild åklagarenhet som hanterar misstänkt terrorrelaterad brottslighet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.