Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skolstart skjuts upp i Kina

Vårterminen skjuts upp på nytt i många av Kinas skolor med anledning av coronaviruset. En rad områden, däribland Shanghai och provinsen runt Peking, flyttar skolstarten till den 1 mars.
Kina • Publicerad 9 februari 2020
En mässhall har gjorts i ordning till ett temporärt sjukhus för att ta hand om coronasmittade personer i Wuhan i den kinesiska provinsen Hubei.
En mässhall har gjorts i ordning till ett temporärt sjukhus för att ta hand om coronasmittade personer i Wuhan i den kinesiska provinsen Hubei.Foto: Chinatopix /AP/TT

Det har varit nyårshelger och vinterlov i Kina medan det nya coronaviruset har satt skräck i landet och världen. Nu i februari skulle vårterminen ha börjat, men utbildningsdepartementet i Peking har redan tidigare sagt att skolstarten skjuts upp, utan att specificera hur länge.

I helgen har exempelvis Hebei – provinsen som ligger runt Peking, men inte omfattar huvudstaden – Shandong, Jiangsu och Shanghai tillkännagivit att det inte blir tal om någon skolstart förrän tidigast vid kommande månadsskifte.

Annons

Över 37 000 personer i Kina har smittats av coronaviruset, uppger landets myndigheter. Över 800 har avlidit i sviterna av viruset.

Världshälsoorganisationen WHO uppger att läget har börjat stabiliseras, men påpekar att det är för tidigt att avgöra om virusspridningen har nått sin kulmen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons