Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Outlander" tillbaka tidigare än väntat

Femte säsongen av "Outlander" får premiär på Viaplay två dagar tidigare än väntat – redan på lördag den 15 februari.
Tv • Publicerad 14 februari 2020
Sophie Skelton, Caitriona Balfe och Sam Heughan som Brianna, Claire och Jamie – huvudpersoner i säsong fem av "Outlander". Pressbild.
Sophie Skelton, Caitriona Balfe och Sam Heughan som Brianna, Claire och Jamie – huvudpersoner i säsong fem av "Outlander". Pressbild.Foto: Starz Entertainment

Serien skulle ha börjat sändas den 17 februari, men den amerikanska tv-kanalen Starz valde att tidigarelägga premiären till alla hjärtans dag, vilket innebär att serien kommer att finnas tillgänglig på Viaplay dagen därpå, den 15 februari.

"'Outlander' är helt klart en av våra absolut populäraste serier på Viaplay och vi har insett hur dedikerade fansen är. Därför är det superhärligt att kunna berätta att vi tidigarelägger säsongspremiären två dagar," säger Filippa Wallestam, innehållsansvarig på Nent Group, i ett uttalande.

Annons

Serien bygger på en bästsäljande bokserie av författaren Diana Gabaldon. Den handlar om Claire Randall, som av en slump reser tillbaka i tiden – från 1940-tal till 1740-tal och finner kärleken i skotske högländaren Jamie Fraser. I den femte säsongen befinner sig paret i ett Nordamerika före amerikanska frihetskriget. Deras dotter Brianna har dessutom även hon rest tillbaka i tiden.

Nya avsnitt kommer på Viaplay på måndagar under våren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons