Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Öbergs formbesked: "Typ bäst i världen"

Sverige sköt bort sig i mixedstafetten.
Men på sträcka två visade Hanna Öberg sin klass inför sprinten, och var bäst av alla på sträckan efter ett imponerande skytte.
Skidskytte • Publicerad 13 februari 2020
Hanna Öberg imponerade stort på skjutvallen i VM-premiären i Antholz.
Hanna Öberg imponerade stort på skjutvallen i VM-premiären i Antholz.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sveriges skyttetränare Johan Hagström gav lagets totala skytteinsats "inte godkänt" efter elfteplatsen i mixedstafetten. Men han hade saker att glädjas åt där på den soliga skjutvallen på Südtirol Arena trots allt.

– Hanna är typ bäst i världen, säger han leende och slår ut med armarna.

Annons

Ja, nog kan han, och Hanna Öberg för den delen, vara nöjda med 24-åringens skytteprestation i VM-premiären.

Faktum är att 24-åringen, som sköt fullt, sköt snabbast av alla åkare i båda skjutserierna på den andra sträckan. Med sina imponerande 25 sekunder i liggande och 18 i stående, tjänade svenskan många sekunder på vallen mot exempelvis norskan Tiril Eckhoff (41 respektive 25 sekunder) och italienskan Dorothea Wierer (29 respektive 33), vars lag till slut blev etta och tvåa i stafetten.

– Jag är nöjd med min sträcka, totalt sett tidsmässigt på sträcka två var jag bäst och det är framför allt skyttet jag tar med mig, säger Öberg och fortsätter:

– Det var väldigt skönt att få med mig de två skjutserierna och jag kunde verkligen göra det jobbet på skjutvallen så som jag vill. Det där är egentligen en normalprestation, när jag är där jag vill vara.

"Bådar gott"

Landslagschefen Anders Byström skrattar lite när han får höra att Öberg kallat det "normalt".

– Det är bra att hon kallar det för normalserie, hon sköt i kapp några platser på varje skjutning. Att hon är i så bra slag skyttemässigt det bådar ju gott inför resten av VM, säger Byström.

Öberg säger själv att prestationen på skjutvallen ger ett väldigt gott självförtroende inför kommande tävlingar, där damernas sprint står på schemat redan under fredagen.

– Jag hoppas att det är lite av ett extra vapen. Sedan är en sådan som Dorothea Wierer också väldigt snabb så jag är inte ensam. Men det är inte så många som skjuter snabbare än mig i alla fall, säger Öberg och ler.

"Världsklass"

Hon hyllades unisont av landslagskollegorna efter loppet.

– Det var väl som vanligt, haha. Nej, men hon är ju en extremt bra skytt, det är det som är mycket av hennes framgång, säger Jesper Nelin, som också är sambo med Öberg.

Annons

Sebastian Samuelsson:

– Hon är helt otrolig. Det är världsklass på det hon gör.

Damernas sprint avgörs på fredag klockan 14.45. Förutom Öberg står Linn Persson, Mona Brorsson och Elvira Öberg på startlinjen för Sverige.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons