Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

New Yorks borgmästare stödjer Sanders

Bill de Blasio vill se Bernie Sanders som USA:s näste president.
Den progressive New York-borgmästaren ska nu ge socialistiske Sanders draghjälp i hans kampanj.
USA • Publicerad 15 februari 2020
New Yorks borgmästare Bill de Blasio (tv) och senatorn Bernie Sanders har kampanjat tillsammans tidigare. Här åker de tunnelbana ihop inför borgmästarvalet i New York hösten 2017.
New Yorks borgmästare Bill de Blasio (tv) och senatorn Bernie Sanders har kampanjat tillsammans tidigare. Här åker de tunnelbana ihop inför borgmästarvalet i New York hösten 2017.Foto: Richard Drew/AP/TT

Borgmästaren i New York, Bill de Blasio, stödjer Bernie Sanders i kampen om vem som ska utmana Donald Trump i presidentvalet i höst, rapporterar amerikanska medier.

Borgmästaren kandiderade själv till att bli Demokraternas presidentkandidat, men gav upp i höstas och ansluter sig nu i stället till Vermontsenatorns kampanj.

Annons

– New York-bor vet alldeles för väl vilken skada Donald Trumps främlingsfientlighet, trångsynthet och hänsynslöshet har orsakat, och Bernie är kandidaten som kan utmana honom och besegra honom. Jag har efterfrågat ett djärvt, progressivt program och det är exakt vad senator Sanders har kämpat för i årtionden, skriver de Blasio i ett uttalande, enligt CNN.

Det är första gången i den nuvarande valkampanjen som en tidigare utmanare till presidentkandidaturen ställer sig bakom Sanders. Första gemensamma framträdandet blir i helgen då de Blasio gör Sanders sällskap vid ett kampanjmöte i Carson City, huvudstad i delstaten Nevada, inför partiets nomineringsmöte där den 22 februari.

Sanders växte upp i New York och de både demokraterna har en nära relation sedan tidigare.

"Borgmästare Bill de Blasio vet att det enda sättet vi kan besegra Donald Trump på är genom att förena människor från alla sorters bakgrunder runt ett program som ser till arbetande familjers behov", säger Sanders till CNN.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons