GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Napoleons general hittad – i rysk grav

Historia • Publicerad 8 november 2019
Ett enbent skelett som hittats har visat sig vara en av Napoleon Bonapartes generaler. Arkivbild.
Ett enbent skelett som hittats har visat sig vara en av Napoleon Bonapartes generaler. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Franska arkeologer har under en längre tid utfört utgrävningar i ryska Smolensk. Syftet har varit att ta reda på ifall Charles-Etienne Gudin, en av Napoleon Bonapartes generaler, begravits i staden. Ett enbent skelett hittades i juli och nu har arkeologerna säkerställt att fyndet är Charles-Etienne Gudin.

– En professor i Marseille har gjort ingående tester och det visar sig att dna matchar till 100 procent, säger Pierre Malinowski som har lett utgrävningarna, till CNN.

Gudin tros ha dött av kallbrand då han fått sitt ben amputerat efter att ha träffats av fiendeeld under Napoleons misslyckade invasion av Ryssland 1812.

Kvarlevorna väntas nu föras hem till Frankrike.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.