Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Napoleons general hittad – i rysk grav

Historia • Publicerad 8 november 2019
Ett enbent skelett som hittats har visat sig vara en av Napoleon Bonapartes generaler. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Franska arkeologer har under en längre tid utfört utgrävningar i ryska Smolensk. Syftet har varit att ta reda på ifall Charles-Etienne Gudin, en av Napoleon Bonapartes generaler, begravits i staden. Ett enbent skelett hittades i juli och nu har arkeologerna säkerställt att fyndet är Charles-Etienne Gudin.

– En professor i Marseille har gjort ingående tester och det visar sig att dna matchar till 100 procent, säger Pierre Malinowski som har lett utgrävningarna, till CNN.

Annons

Gudin tros ha dött av kallbrand då han fått sitt ben amputerat efter att ha träffats av fiendeeld under Napoleons misslyckade invasion av Ryssland 1812.

Kvarlevorna väntas nu föras hem till Frankrike.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons