Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Modeskaparen Bea Szenfeld beskjuten i ateljé

Kultur • Publicerad 12 februari 2020
Modeskaparen Bea Szenfeld har fått skott avlossade mot sin ateljé i Stockholm. Arkivbild.
Modeskaparen Bea Szenfeld har fått skott avlossade mot sin ateljé i Stockholm. Arkivbild.Foto: Per Larsson/TT

14 skott sköts mot Bea Szenfelds ateljé i Stockholm natten till onsdag. Det skriver modeskaparen i ett inlägg på Facebook , där hon uppger att hon själv befann sig i ateljén vid tidpunkten.

"Såg allt lajv på övervakningskameran när en bil saktade in och en pistolpipa sträcktes emot mig. Hann slänga mig på golvet när jag såg att det var som ett vapen som riktades mot mig. 14 skott", skriver Szenfeld.

Annons

Polisen kom snabbt till platsen och grep strax därefter två män i en bil, misstänkta för skadegörelse och brott mot vapenlagen. Polisen säger till SVT att det rör sig om någon form av luftvapen. Männen släpptes efter förhör, men är fortfarande misstänka.

Bea Szenfeld har tidigare berättat att hon blivit utsatt för hot och att hennes ateljé utsatts för skadegörelse, senast i oktober då en 13 kilo tung sten kastades in genom ett fönster.

TT har sökt Bea Szenfeld.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons